Borrelhapjes, Diner, Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje

Gehaktbrood

Voor diegene die behoefte hebben aan een beetje energetische voeding, hierbij een kleine visualisatieoefening
– ga met je aandacht naar binnen
– visualiseer (door te zien, te voelen, te weten, te horen..) jouw energieveld ruim om je heen
– maak een goede gronding
– ga met je aandacht naar een plek in jouw energiesysteem waar beweging of verandering mogelijk is
– welke vorm heeft dit gebied
– welke kleur hoort hierbij
– met welk woord associeer je dit
– welk symbool krijg je hierbij aangereikt – vraag innerlijk door wat dit te betekenen heeft
– volg de energiebeweging die mogelijk is en voel wat deze met je doet
– neem waar wat er in je waarneming verandert
– kom met je aandacht terug in de ruimte en schrijf wat dingen op of maak een tekening.

Voor diegene die gewend zijn om ook energie te lezen bij anderen; je kunt deze oefening ook gebruiken ter voorbereiding op een consult met een ander. Vergeet dan niet om energetisch toestemming te vragen om deze waarneming te mogen doen….

Dit gehaktbrood is geschikt als lunch, tussendoortje, diner of bij de borrel. Je kunt het goed invriezen en ook in de koelkast is het wel een paar dagen houdbaar.

Ingrediënten voor 1 brood

 500 gram  rundergehakt
 2  uien
 2 teentjes  knoflook
 8  zongedroogde tomaten op olie
 0,5  zoete aardappel
 0,5  winterwortel
 10  olijven
 3 eetlepels  groene kruiden (oregano, basilicum, bieslook
 1 theelepel  tijmblad
 0,5 eetlepel  paprikapoeder
 1 theelepel  cayennepeper
 2  eieren
 80 gram  boekweitmeel
 60 gram  havermeel
 50 gram  havermout
 2 eetlepels  edelgist

Bereiding
Rasp de ui, zoete aardappel en winterwortel. Voeg daar het gehakt, de gesneden knoflook, olijven, tomaten, groene kruiden, tijmblad, paprikapoeder, cayennepeper, boekweitmeel, havermeel, havermout en edelgist bij. Meng goed. Tot de slot de eieren toevoegen en nogmaals goed mengen. Leg een stuk bakpapier in een cakeblik. Doe daar het gehaktdeeg in. Plaats in de oven voor 45-60 minuten bij 150 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *