Bijgerechten, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Pittige vegan pesto van “wilde” bladeren en walnoot

Door het gekke voorjaar van late vorst gevolgd door een periode van droogte en wat loslopende slakken komen veel van de bladgroente waar ik normaal pesto van maak (spinazie, rucola en basilicum) niet of in beperkte mate uit de grond. Gelukkig groeit het “onkruid” in mijn tuin er lustig op los en kun je daar allemaal smakelijke dingen van bereiden. Zo maakte ik vegan pesto van klaverblad en haagwinde.

Ingrediënten 

 6 eetlepels  klaverblad, klaverbloem en/of de bladeren van de haagwinde
 0,25  spaanse peper
 2 eetlepels  edelgist
 6 eetlepels  olijfolie
 1 theelepel  paprikapoeder
 peper
 zout
 6 halve  walnoten

Bereiding
Pluk de bladeren van de haagwinde van de stengel. Was de bladeren van zowel de klaver als de haagwinde. Doe die samen met de spaanse peper, edelgist, olijfoli, paprikapoeder, peper, zout en walnoten in een keukenmachine en pureer deze.