Bijgerechten, Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Tarwevrij, Vegetarisch

Sambal Goreng Telor

Sambal Goreng Telor

 

Wat zou jij geboorte willen geven? 

De afgelopen tijd heb ik meerdere vrienden meegenomen in de Indonesische Keuken door samen met hen een rijsttafel te bereiden. De komende dagen zullen de recepten een voor een op deze site verschijnen. Bij een rijsttafel kunnen de hete eieren niet ontbreken. Daarom hierbij het recept van Sambal Goreng Telor

Ingrediënten (4 personen)

 6  eieren
 1  ui
 2 teentjes  knoflook
 4 theelepels  sambal oelek
 2 theelepels  gula jawa of bruine suiker
 2 eetlepels  tomatenpuree
 4 eetlepels  geraspte kokos
 1 theelepel  laos
 1 snufje  djinten (komijn gemalen)
 1 snufje  djahé (gemberpoeder gemalen)
 1 theelepel  trassi
 3 dl  kokend water
 zonnenbloemolie of kokosolie
 zout

Bereiding
Kook de eieren tot zij hardgekookt zijn. Bak in de olie de ui, knoflook en sambal oelek. Voeg op het laatst gula djawa, tomatenpuree, geraspte kokos, laos, djinten, djahé en trassi toe en fruit dat nog even mee. Voeg dan het water toe en breng de saus aan de kook. Voeg dan de gepelde eieren toe. Als je de tijd hebt, laat dan de saus gedurende een uur in de eieren trekken. Het vuur kan dan uit. Warm de eieren nog even op voor het opdienen.