Wat zou jij geboorte willen geven?
De afgelopen tijd heb ik meerdere vrienden meegenomen in de Indonesische Keuken door samen met hen een rijsttafel te bereiden. De komende dagen zullen de recepten een voor een op deze site verschijnen. Bij een rijsttafel kunnen de hete eieren niet ontbreken. Daarom hierbij het recept van Sambal Goreng Telor
Ingrediënten (4 personen)
6 | eieren |
1 | ui |
2 teentjes | knoflook |
4 theelepels | sambal oelek |
2 theelepels | gula jawa of bruine suiker |
2 eetlepels | tomatenpuree |
4 eetlepels | geraspte kokos |
1 theelepel | laos |
1 snufje | djinten (komijn gemalen) |
1 snufje | djahé (gemberpoeder gemalen) |
1 theelepel | trassi |
3 dl | kokend water |
zonnenbloemolie of kokosolie | |
zout |
Bereiding
Kook de eieren tot zij hardgekookt zijn. Bak in de olie de ui, knoflook en sambal oelek. Voeg op het laatst gula djawa, tomatenpuree, geraspte kokos, laos, djinten, djahé en trassi toe en fruit dat nog even mee. Voeg dan het water toe en breng de saus aan de kook. Voeg dan de gepelde eieren toe. Als je de tijd hebt, laat dan de saus gedurende een uur in de eieren trekken. Het vuur kan dan uit. Warm de eieren nog even op voor het opdienen.