Koemelkvrij, Notenvrij, Psychologische symboliek, Soep, Suikervrij, Tarwevrij

Champignonsoep

 

Als je een champignonmens bent, dan wil je alle kanten van het leven proeven. Het kan echter zijn dat je jezelf soms daarin beperkt. Je bent op zoek naar dat wat vruchtbaar is, maar ook bereid om de giftige kant te onderzoeken. Soms gaat dat gepaard met heftige emoties, maar het kan juist ook een heel uitgebalanceerd proces zijn. Het is belangrijk om uiteindelijk een antwoord te krijgen op de vraag: wat is voedend voor mij zowel in de fysieke als ook in de geestelijke zin. En hoe kan ik leven in mijn volledige kracht en in mijn eigen ritme, genietend van het al wat is in vrijheid.

En daar past altijd wel een lekkere kop champignonsoep bij.

Ingrediënten (4 personen)

1 bakje champignons
1 ui
0,5 liter melk of kokosmelk
40 gram speltbloem
40 gram boter of kokosolie
1 liter groentebouillon
1 scheutje sherry
1 theelepel thijm (vers of gedroogd)
1 snufje paprikapoeder
peper
zout

Bereiding
Smoor in een pan met boter de fijn gesneden ui, de in plakjes gesneden champignons en thijm langzaam gaar. Blus af met sherry. Schep de champignons uit de pan. Voeg de bloem toe aan het champignonvocht-botermengsel. Roer tot een glad papje. Dan melk, bouillon, champignons, paprikapoeder en kruiden (thijm, paprikapoeder, peper en zout) naar smaak toevoegen en langzaam aan de kook brengen. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Als je meer van een gladde soep houdt, dan kun je de soep pureren met de staafmixer.