Waarin vind jij jezelf maar een rare snijboon?
Ingrediënten snijbonencurry met bloemkool en broccoli (2 personen)
200 gram | snijbonen |
0,25 | bloemkool |
1 struikje | broccoli |
1 | rode ui |
2 teentjes | knoflook |
2 | bosuien |
1 | spaanse peper |
1 cm | gember (vers) |
1 | tomaat |
200 gram | kipfilet (optioneel) |
1 eetlepel | groene curry |
1 pakje | kokosmelk of kokoscream |
3 | citroenbladeren |
plantaardige olie |
Bereiding
Snijd de snijbonen, bloemkool, rode ui, knoflook, broccoli, Spaanse peper, tomaat, gember en evt. kipfilet in kleine stukjes. Wok deze op hoog vuur in plantaardige olie gaar. Voeg de groene curry, citroenbladeren, kokosmelk en in ringen gesneden bos-uien toe. Laat vijf minuten pruttelen. Verwijder de citroenbladeren en serveer.