Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Soep, Suikervrij, Tarwevrij

Selderijsoep

Op dag van de equinox lijkt de herfst qua weer ook zijn intrede te doen. Ik was vanochtend vroeg voor mijn hardlooprondje en meditatie in het bos. De kleuren waren prachtig deze morgen. Niet alleen het roze-oranje in de lucht, maar ook de kleuren van de bladeren, kastanjes en eikels in de bomen en op de grond. Een mooie inspiratiebron om mandala’s of geometrische figuren te maken van dat wat er op dit moment in de natuur te vinden is en je te voeden met de energie daarvan.

Afgelopen week maakte iemand op Facebook mij attent op een mooie filmpje dat hierover gaat. Waarvoor veel dank! De moeite van het bekijken waard! Ik word daar echt helemaal blij van. Het is dat het op dit moment een beetje hard regent anders zou ik zo weer het bos ingaan!

Ingrediënten selderijsoep

3 stengels bleekselderij
0,5 knolselderij
1 ui
0,25 prei
2 citroenblad
3 takjes peterselie
1 scheut witte wijn
1,5-2 liter groentebouillon
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel curcuma
peper
plantaardige olie

Bereiding
Fruit in olie de in kleine stukjes gesneden knolselderij, ui, bleekselderij, prei. Voeg de bouillon, witte wijn, citroenblad, peterselie, paprikapoeder, nootmuskaat, curcuma en peper toe. Breng aan de kook en laat de soep ca. 15 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn. Verwijder evt. de citroenbladeren en pureer de soep.