Bijgerechten, Broodbeleg, Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje, Veganistisch, Vegetarisch

Chips van rode biet

Ook al is het inmiddels herfst; ik ben nog volop aan het oogsten. Door de warme zomer zijn er verschillende gewassen pas laat in ontwikkeling gegaan. Zo genoot ik de afgelopen dagen nog van courgettes, komkommers, Nieuw Zeelandse spinazie, andijvie en snijbonen. Vandaag waren de eerste rode bieten aan de beurt. Ik koos ervoor om een bakje chips van rode biet te maken als tussendoortje. Het was voor mij de eerste keer en ik vond het een geslaagd experiment.

Ingrediënten voor chips van rode biet (1 portie)

1 rode biet (rauw)
1 scheut olijfolie
zeezout

Bereiding
Schil de rode biet. Snijd die met een mandoline, keukenmachine of kaasschaaf in hele dunne plakjes. Besmeer de plakjes aan beide zijden dun met olijfolie. Leg de ingevette bieten op een bakplaat. Plaats deze in de oven voor 10 minuten op 170 graden. Draai de plakjes om en plaats ze voor nog 5-10 minuten in de oven. Blijf erbij om te voorkomen dat de chips aanbrand; het kan ineens hard gaan. Leg de plakjes op een keukenpapiertje en bestrooi met een beetje zeezout. Eet ze zo vers mogelijk.