Een dag voordat ik een training zou geven, had ik voor mijn eigen lunch geen soep meer. En tja dat kan natuurlijk niet voor iemand met een motto “een dag zonder soep is een dag niet geleefd”. In de koelkast vond ik in de groentela nog wat restanten van de bij dit recept beschreven ingrediënten. Uiteindelijk werd het een redelijk pan vol, die in eerste instantie bedoeld was voor thuisgebruik. Eigenlijk vond ik hem best lekker, dus besloot hem te serveren bij de lunch van de training. Na opdienen was het opvallend stil tijdens het eten. We hadden net een gesprek over geloof en de kerk gehad, dus ik vroeg of de dominee voorbij gekomen was. Nee, werd er geantwoord, dit is de lekkerste soep die we ooit gehad hebben. Zo zie je maar weer hoe de lekkerste producten ontstaan. En natuurlijk mocht het recept van stevige groentesoep dan ook niet ontbreken op dit blog, al is het bij dit soort lucky treffers soms lastig om nog te achterhalen wat er nu precies bij elkaar in de pan gegaan is wat tot dit resultaat heeft geleid.
Ingrediënten
1 | zoete aardappel |
0,5 stronk | broccoli |
0,5 | courgette |
1 kleine | prei |
1 ui | ui |
4 | bosuien |
4 takjes | peterselie |
bouillon | |
1 | ei |
1 scheut | witte wijn |
1 theelepel | paprikapoeder |
peper | |
plantaardige olie |
Bereiding
Schil de ui en de zoete aardappel. Snijd de zoete aardappel, broccoli, courgette, prei en bosui in stukken. Fruit de ui in plantaardige olie. Voeg broccoli, courgette, prei en bosui toe. Fruit die nog even mee. Water, bouillon, witte wijn, paprikapoeder, peper en gehakte peterselie toevoegen en aan de kook brengen. Ei klutsen en onder goed roeren toevoegen. Als de groenten gaar zijn kan de soep gepureerd worden (glad of met het behoud van groentestukjes).