Bijgerechten, Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Champignoncurry

champignoncurry

Wat maakt jou giftig?

De naam curry is afkomstig uit de Indiase keuken. Het is een verzamelnaam voor gerechten die bestaan uit veel verschillende kruiden en specerijen. Doorgaans is chilipeper of verse chili er daar een van. Zo ook bij het recept van deze champignoncurry. Deze is lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld andere groentencurry’s, palak paneer (spinazie), lams- of een kipcurry.

Ingrediënten (2 personen)

 200 gram  champignons of paddenstoelenmix
 1  rode ui
 1 teentje  knoflook
 0,5  spaanse peper
 2 plakjes  gember
 1 eetlepel  tomatenpuree
 1 takje  koriander
 0,5 theelepel  cayennepeper of gedroogde chili’s
 peper
 zout
 plantaardige olie

Bereiding
Snijd de ui, knoflook, spaanse peper, gember en champignons in kleine stukjes. Fruit in olie de ui, knoflook, gember en spaanse peper. Voeg de champignons toe en bak die kort mee. Meng deze met tomatenpuree, een scheut water, gehakte koriander, cayennepeper, peper en zout en warm het geheel goed door.