Wat is voor jou andere koek?
Deze “ontbijtkoek” is niet de ontbijtkoek (peperkoek) die we kennen, maar heb ik zo genoemd omdat je dit “taartje” goed kunt gebruiken als ontbijt. Het smaakt fris en is voedzaam.
Ingrediënten
75 gram | havermout |
75 gram | quinoavlokken |
100 ml | amandelmelk |
1 | ei |
1 eetlepel | honing |
1 grote | appel |
2 eetlepels | rozijnen |
2 eetlepels | amandelen |
0,5 theelepel | kaneel |
0,5 theelepel | kardemompoeder |
0,5 theelepel | gemberpoeder |
Bereiding
Doe de havermout, quinoavlokken, ei, amandelmelk, honing, rozijnen, amandelen, kaneel, kardamom, gemberpoeder en een half geraspt appeltje in een mengkom en roer dit tot een glad beslag. Leg in een ovenschaal een stuk bakpapier. Leg daar het deeg bovenop. Snijd van de andere helft van de appel dunne plakjes en leg deze boven op het deeg (zie onderstaande foto). Bak de ontbijtkoek af in de oven in ca. 30 minuten op 180-200 graden.