Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Ontbijt, Reflectievraag, Tarwevrij, Tussendoortje, Vegetarisch

“Ontbijtkoek”

Wat is voor jou andere koek?

Deze “ontbijtkoek” is niet de ontbijtkoek (peperkoek) die we kennen, maar heb ik zo genoemd omdat je dit “taartje” goed kunt gebruiken als ontbijt. Het smaakt fris en is voedzaam.

Ingrediënten 

 75 gram  havermout
 75 gram  quinoavlokken
 100 ml  amandelmelk
 1  ei
 1 eetlepel  honing
 1 grote  appel
 2 eetlepels  rozijnen
 2 eetlepels  amandelen
 0,5 theelepel  kaneel
 0,5 theelepel  kardemompoeder
 0,5 theelepel  gemberpoeder

Bereiding
Doe de havermout, quinoavlokken, ei, amandelmelk, honing, rozijnen, amandelen, kaneel, kardamom, gemberpoeder en een half geraspt appeltje in een mengkom en roer dit tot een glad beslag. Leg in een ovenschaal een stuk bakpapier. Leg daar het deeg bovenop. Snijd van de andere helft van de appel dunne plakjes en leg deze boven op het deeg (zie onderstaande foto). Bak de ontbijtkoek af in de oven in ca. 30 minuten op 180-200 graden.