Ingrediënten tajine van zuurkool, banaan en kikkererwten
200 gram | zuurkool |
100 gram | kikkererwten (uitgelekt) |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
1 | banaan |
1 kleine | zoete aardappel |
6 | champignons |
0,5 | rode paprika |
1 theelepel | ras el hanout |
1 theelepel | tijm |
1 theelepel | paprikapoeder |
zout | |
peper | |
olijfolie | |
50-100 ml. | bospaddenstoelen of groentebouillon |
scheutje | sojasaus |
Snijd de ui in ringen, de champignons, banaan en zoete aardappel in schijfjes, de paprika in stukjes. Pers de knoflook. Doe wat olie in de tajine en leg vervolgens in laagjes: de ui en knoflook, zoete aardappel, kikkererwten, de paprikapoeder, champignons, paprika, banaan, zuurkool, tijm, ras el hanout. Voeg zout en peper naar smaak toe. Besprenkel het geheel met een beetje sojasaus en bouillon. Zet de tajine op het vuur. Warm de tajine op en laat hem vervolgens een uurtje stoven.