Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij

Tajine van zuurkool, banaan en kikkererwten

Wanneer probeerde jij de kool en de geit te sparen?

Ingrediënten tajine van zuurkool, banaan en kikkererwten
200 gram zuurkool
100 gram kikkererwten (uitgelekt)
1 ui
1 teentje knoflook
1 banaan
1 kleine zoete aardappel
6 champignons
0,5 rode paprika
1 theelepel ras el hanout
1 theelepel tijm
1 theelepel paprikapoeder
zout
peper
olijfolie
50-100 ml. bospaddenstoelen of groentebouillon
scheutje sojasaus
Bereiding
Snijd de ui in ringen, de champignons, banaan en zoete aardappel in schijfjes, de paprika in stukjes. Pers de knoflook. Doe wat olie in de tajine en leg vervolgens in laagjes: de ui en knoflook, zoete aardappel, kikkererwten, de paprikapoeder, champignons, paprika, banaan, zuurkool, tijm, ras el hanout. Voeg zout en peper naar smaak toe. Besprenkel het geheel met een beetje sojasaus en bouillon. Zet de tajine op het vuur. Warm de tajine op en laat hem vervolgens een uurtje stoven.