Winterpostelein is niet de meest bekende groente. Soms wordt het gezien als onkruid, die je dan ook in de vrije natuur aantreft. Ik vond zelfs een perkje bij mij in de straat. Daarmee is het een groente die je zelf kunt oogsten. Wist je dat winterpostelein vol zit met vitamine A, C, E en omega 3 vetzuren. Dat maakt het tot een gezonde groente, die winterhard is.
Ingrediënten Witlof-Winterposteleinsoep
50 gram | winterpostelein |
1 struikje | witlof |
1 | ui |
5 | champignons |
1,5 liter | groentebouillon |
1 theelepel | tijm |
1 scheutje | pernod |
(plantaardige) melk | |
peper | |
olijfolie | |
2 eetlepel | boekweitmeel (of andere meelsoort) |
1 scheut | sojasaus |
1 eetlepel | mosterd |
Fruit de ui, gesneden witlof en champignons in olie. Strooi het boekweitmeel over de groenten en roer goed. Voeg dan mosterd, groentebouillon, tijm, peper, sojasaus, winterpostelein en pernod toe. Laat 10 minuten sudderen. Pureer de soep. Maak af met (plantaardige) melk zodat de soep wat romiger wordt.