Al meer dan 50 jaar bestaat onze zuurkoolclub. Ieder jaar rond eind oktober worden de kolen gestampt en ingemaakt. Na zes weken kan de zuurkool gegeten worden. We ontmoeten elkaar dan meerdere keren om samen zuurkool te eten met iedere keer een ander recept. Gek genoeg had ik nog nooit zuurkoolsoep gemaakt. Met dit recept is daar verandering in gekomen.
Ingrediënten
100 gram | zuurkool |
1 | uitje of sjalotje |
1 theelepel | paprikapoeder |
0,5 theelepel | nootmuskaat |
1,5 liter | groentebouillon |
peper | |
100 ml. | (plantaardige) melk |
1 scheut | witte wijn (optioneel) |
crème fraîche (optioneel) | |
(vegan) spekjes (optioneel) | |
olijfolie | |
1 | aardappel |
Fruit de fijn gesneden uit in de olie. Voeg de zuurkool, fijngesneden aardappel, groentebouillon, peper, paprikapoeder en nootmuskaat toe. Laat 10-15 minuten sudderen. Maak af met plantaardige melk. Evt. kun je het geheel pureren, maar dat hoeft niet. Als je het lekker vind, dan kun je het garneren met uitgebakken (vegan) spekjes en/of een lepeltje crème fraîche.