Bereidingswijzen, Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij

Thaise kalkoenkokoscurry met groenten

 

Nu het weer mooier aan het worden is, heb ik zeker aan het eind van de week erg de behoefte om buiten te zijn. Als het even kan, dan kook ik ook buiten. Ik heb daarvoor een fijne grillplaat en een stoof/soeppan van Barbecook die verwarmt worden in/door een houtvuurtje. Afgelopen week maakte ik op die manier een heerlijke Thaise kalkoenkokoscurry met groenten.

Ingrediënten (2 personen)

 250 gram  kalkoenfilet
 5 roosjes  bloemkool
 1  ui
 2 teentjes  knoflook
 5  cherrytomaten
 5  champignons
 2 stengels  bleekselderij
 0,25  zoete aardappel
 0,25  rode paprika
 1  bosui
 0,5  spaanse peper
 2 theelepels  groene currypasta
 1 cm  verse gember
 1 stengel  sereh
 1  citroenblaadje
 200 ml  kokosmelk
 plantaardige olie

Bereiding
Snijd de ui, knoflook, spaanse peper, gember in stukjes. Fruit deze in olie. Voeg de kalkoenfilet toe en bak die kort mee. Snijd de bloemkool, cherrytomaten, bleekselderij, zoete aardappel, rode paprika, bosui en champignons in kleine stukjes en breng die samen met de in stukken gesneden sereh, het citroenblad, de groene currypasta en kokosmelk over in de pan. Smoor het gerecht net zo lang totdat de groenten gaar zijn.