Diner, Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij

Paksoi met gember en knoflook

Is er een specifiek gerecht of ingrediënt waar jij op dit moment geen genoeg van kunt krijgen?

Ken je dat gevoel dat je in bepaalde periodes in je leven een sterke behoefte hebt aan specifieke ingrediënten of gerechten? Als ik zin krijg in tuinkers en/of leverworst dan weet ik dat er een transformatieproces aan zit te komen. Heb ik extra kracht nodig dan kies ik voor gevulde paprika’s in tomatensaus. Voor een deel gaat dat over een passende smaak of de behoefte aan bepaalde stoffen, maar ook de kleur is een belangrijk aspect. Kies je voor groen voedsel dan voed je het hart. Het hart gaat over in je eigen natuur mogen zijn, het kunnen geven en ontvangen van liefde en de zorg voor je innerlijk kind.

Als je weinig tijd hebt en toch een lekker groentegerecht op tafel wil zetten, dan is Paksoi met gember en knoflook zo’n voorbeeld van een recept waarin met weinig ingrediënten een vitaminerijke maaltijd geserveerd wordt.

Ingrediënten (2 personen)

 250 gram  paksoi
 3  cherrytomaten
 1  ui
 2 teentjes  knoflook
 1 cm  verse gember
 0,5  spaanse peper
 2 scheuten  sojasaus
 plantaardige olie

Bereiding
Schil de ui, knoflook en gember en snijd die samen met de spaanse peper en de cherrytomaten in kleine stukjes. Fruit in olie in een wok de ui, knoflook, tomaten, gember en spaanse peper. Voeg de in stukken gesneden paksoi toe en wok deze op hoog vuur tot de paksoi geslonken is. Sprenkel de sojasaus over de paksoi en dien het gerecht op.