Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje

Spaanse gehaktballetjes

Waar zou jij een balletje over op willen gooien?

In deze tijd speel ik tenniscompetitie. Als thuis spelende ploeg is het de bedoeling dat je voor na de wedstrijden zorgt voor een borrelhap. Ik vind het dan natuurlijk leuk om zelf iets te maken. Deze keer zijn het o.a. deze Spaanse gehaktballetjes.

Ingrediënten 

 250 gram  rundergehakt
 3  sjalotjes
 2 teentjes  knoflook
 1  ei
 2 kleine  tomaten
 1 theelepel  nootmuskaat
 1 theelepel  sambal
 0,5 theelepel  komijn gemalen
 1 eetlepel  groene kruiden (basilicum, tuinkers, bieslook of peterselie)
 1 theelepel  paprikapoeder
 1 scheut  rode wijn
 0,5  rundvleesbouillonblokje
 olijfolie

Bereiding
Snijd de sjalot en knoflook in kleine stukjes. Voeg rundergehakt, ei, nootmuskaat, sambal, komijn, groene kruiden en paprikapoeder toe. Meng goed. Draai van het gekruide gehakt balletjes ter grootte van een stuiter. Bak deze in olijfolie lichtbruin. Snijd de tomaten fijn. Voeg die samen met de rode wijn, het rundvleesbouillonblokje, zout en water toe en laat de gehaktballetjes op een laag vuurtje nog 15 minuten verder garen.