Ingrediënten Vegan Appeltaart
50 gram | dadels |
50 gram | vijgen (gedroogd) |
2 eetlepels | havermeel |
1 eetlepel | psylliumvezels |
4 eetlepels | amandelmeel |
2 | appels |
1 | kiwi of zespri |
5 blaadjes | munt |
1 theelepel | citroenrasp of citroensap |
1 theelepel | speculaaskruiden |
100 ml. | plantaardige melk |
1 eetlepel | kokosolie (vloeibaar) |
1 eetlepel | zonnebloempitten |
1 eetlepel | amandelpasta of notenpasta |
Doe de dadel, vijg, havermeel, psylliumvezels, amandelmeel, plantaardige melk, amandelpasta, munt, speculaaskruiden, citroenrasp, amandelmeel, 1 appel, kokosolie en zonnebloempitten in een keukenmachine. Maal tot een grof deeg. Doe in een springvorm bakpapier en verdeel het deeg tot een ronde koek. Snijd de andere appel en evt. de zespri in partjes en leg die op de koek. Bak de koek gedurende ca. 30 minuten in de oven op 180 graden.