Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Notenvrij, Reflectievraag, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Zoete Aardappel – Kastanjetaart

Wanneer ben jij geneigd om zoete broodjes te bakken?

Deze taart bakte ik voor mijn verjaardag. Het bleek echt een succesnummer, zowel voor de liefhebbers van zoet als hartig.

Ingrediënten Zoete-Aardappel-Kastanjetaart
150 gram amandelmeel
75 gram boekweitmeel
75 gram kastanjemeel
50 gram kokosolie
500 gram zoete aardappel
2 theelepels arrowroot (of maizena)
2 theelepels speculaaskruiden
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel cardamompoeder
300 ml. amandelmelk
6 theelepels agavesiroop
8 theelepels ahornsiroop
eetbare bloemen voor de garnering (optioneel)
Bereiding
Maak een deegbal van amandelmeel, boekweitmeel, kastanjemeel, 8 eetlepels water en kokosolie. Bekleed een taartvorm met bakpapier. Rol het deeg uit en bekleed de bodem van de taartvorm.

Schil de zoete aardappels. Snijd deze in partjes en kook ze gaar in 10-15 minuten. Doe de gare aardappels samen met arrowroot, cardamompoeder, gemberpoeder, speculaaskruiden en amandelmelk in een blender. Pureer tot een gladde massa. Schep dit mengsel op de taartbodem. Plaats de taart in de oven voor 30-40 minuten op 150- 175 graden. Garneer eventueel voor het serveren met eetbare bloemen….