Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Tarwevrij

Pastinaak-appelcake (gluten- en lactosevrij)

Wat doet jou vliegen?

Ingrediënten Pastinaak-appelcake
1 pastinaak
1 appel
2 eetlepels rozijnen
100 gram amandelmeel
100 gram quionameel
50 gram kastanjemeel
1 scheut sinaasappelsap
4 eieren
2 theelepels bakpoeder
1 scheutje vanille-extract
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels rijststroop
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel
Bereiding
Rasp de pastinaak en de geschilde appel. Meng deze in een keukenmachine met amandelmeel, quinoameel, kastanjemeel, eieren, bakpoeder, rozijnen, gember, kaneel, kastanjemeel, sinaasappelsap, vanille-extract, kokosolie en rijststroop tot een glad beslag. Leg bakpoeder in een springvorm. Giet het beslag in de vorm. Bak de cake gedurende 30-40 minuten in de oven op 150-175 graden.