Bijgerechten, Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Ontbijt, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Vegan Zadenbrood (zonder meel)

Wat ga in het nu zaaien zodat je datgene binnen afzienbare tijd kunt oogsten?

Ingrediënten vegan zadenbrood
150 gram zonnebloempitten (en/of pompoenpitten)
50 gram hazelnoten
100 gram gebroken lijnzaad
100 gram havermoutvlokken
4 eetlepels chiazaad
4 eetlepels psylliumvezels
40 gram kokosolie
zout
250 ml. water
2 eetlepels groene kruiden (bieslook, basilicum, peterselie, oregano)
peper
Bereiding
Maak een deeg van zonnebloempitten, water, kokosolie, gehakte hazelnoten, psylliumvezels, havermoutvlokken, lijnzaad, chiazaad, zout, peper en groene kruiden. Doe dat in een ingevette of van bakpapier voorzien cakeblik. Laat het deeg in de vorm een paar uur in de koelkast staan. Bak het brood dan af in de oven gedurende 30-45 minuten op 150-175 graden.