Ingrediënten Zwarte Bonensoep met zoete aardappel
1 blikje | zwarte bonen (400 gram) |
1 | zoete aardappel |
1 | rode paprika |
1 kleine | prei (kan ook met courgette of broccoli) |
1 | ui |
15 | cherrytomaten (of 1 blik gepelde tomaten |
2-3 theelepels | sambal en/of rode currypasta |
1,5-2 liter | groentebouillon |
1 takje | basilicum of peterselie |
0,5 eetlepel | koriander |
peper | |
1 scheut | (plantaardige of noten)room (optioneel) |
plantaardige olie |
Fruit in olie de fijngesneden ui, zoete aardappel, paprika, cherrytomaten en prei. Voeg de bouillon, zwarte bonen, korianderpoeder, peper, basilicum of peterselie en sambal toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten sudderen. Pureer de soep. Voeg eventueel vlak voor het opdienen een klein scheutje room toe.