Bijgerechten, Borrelhapjes, Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch, Voorgerecht

Champignon-Notencake

Stel jezelf eens voor dat je een rups bent, die naar een vlinder transformeert. Hoe verloopt dit transformatieproces? Let op de details in jouw innerlijke waarneming als snelheid, gemak, eventuele hulpbronnen die je nodig hebt. Welke vorm en kleuren blijken jouw vleugels te hebben? Zijn er ook bepaalde symbolen of tekeningen waarneembaar? Vraag bij ieder waargenomen detail innerlijk naar de betekenis of word je bewust welke associaties je er bij hebt. Maak eventueel wat aantekeningen. Krijg je hiermee een inzicht voor de fase waar je je nu in bevindt?

Ingrediënten Champignon-Notencake (groot bakblik)
300 gram kastanjechampignons
0,5 prei
1 zoete aardappel
10 olijven
1 ui
2 teentjes knoflook
160 gram gemengde noten
160 gram geitenkaas (geraspt)
0,5 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel tijmblad, rozemarijn en/of oregano
1 theelepel cayennepeper
80 gram boekweitmeel
2 eieren
plantaardige olie
peper
zout
Bereiding
Rasp de zoete aardappel. Fruit deze in olie met de fijngesneden ui, knoflook, prei, olijven en champignons. Kruid met paprikapoeder, groene kruiden, cayennepeper, peper, zout. Maal de noten in een blender. Voeg eieren, boekweitmeel en kaas toe en meng goed. Doe dit mengsel in een cakeblik dat voorzien is van bakpapier. Druk het deegmengsel aan met de achterkant van een lepel. Plaats deze in de oven voor 45 minuten bij 150 graden.