
Ingrediënten Champignon-Notencake (groot bakblik)
300 gram | kastanjechampignons |
0,5 | prei |
1 | zoete aardappel |
10 | olijven |
1 | ui |
2 teentjes | knoflook |
160 gram | gemengde noten |
160 gram | geitenkaas (geraspt) |
0,5 eetlepel | paprikapoeder |
1 eetlepel | tijmblad, rozemarijn en/of oregano |
1 theelepel | cayennepeper |
80 gram | boekweitmeel |
2 | eieren |
plantaardige olie | |
peper | |
zout |
Rasp de zoete aardappel. Fruit deze in olie met de fijngesneden ui, knoflook, prei, olijven en champignons. Kruid met paprikapoeder, groene kruiden, cayennepeper, peper, zout. Maal de noten in een blender. Voeg eieren, boekweitmeel en kaas toe en meng goed. Doe dit mengsel in een cakeblik dat voorzien is van bakpapier. Druk het deegmengsel aan met de achterkant van een lepel. Plaats deze in de oven voor 45 minuten bij 150 graden.