Borrelhapjes, Diner, Glutenvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Voorgerecht

Zalmspiesje met mozzarella

Met wie zou jij wel eens een dagje uit willen?

Afgelopen week kwam mijn nichtje logeren. Wij gingen zoals altijd “Coachgourmetten”. Een gezellige manier van eten met lekkere gerechtjes terwijl je elkaar prikkelende vragen stelt. Het zalmspiesje met mozzarella is een van de recepten daaruit.

Het Coachgourmet ontwikkelde ik een paar jaar geleden. Het is een doos met 70 recepten in 7 verschillende menu’s (kinderen, jongeren, europees, mexicaans, vietnamees, indiaas en het nieuwe eten). Alle gerechten zijn geschikt om op een gourmetstel klaar te maken. Als je de hoeveelheden aanpast, dan kun je deze natuurlijk ook in de keuken bereiden en gebruik je de kaartenset gewoon als een inspirerend kookboek met leuke vragen.
Het Coachgourmetten zelf is een leuke bezigheid voor zomaar, een kennismaking, teambuilding, een feestje of de feestdagen. Je kunt het Coachgourmet bestellen op www.coach-inn.nl.

Ingrediënten zalmspiesje met mozzarrella
100 gram zalm
10 mozzarellabolletjes (klein)
peper
zout
1 takje basilicum
plantaardige olie
Bereiding
Snijd de zalm in blokjes. Rijg om en om een stukje zalm en een mozzarellabolletje aan een spiesje of sateprikker. Kruid met peper en zout. Bak in een koekenpan of grillpan de zalm snel aan twee kanten bruin (zodat de mozzarella niet helemaal uitloopt, maar wel een beetje smelt). Garneer met basilicumblad.