Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Soep, Suikervrij, Tarwevrij

Broccoli-pastinaaksoep

Is er iets dat jij terug zou willen halen, wat lang is weg geweest?

De pastinaak wordt gezien als een van de vergeten groenten, maar lijkt terug van weggeweest. Ruim 2000 jaar geleden werd deze voor het eerst geteeld in de tijd van de Romeinen en de Grieken. Nu is de pastinaak weer populairder dan ooit….

Vandaag het recept van Broccoli-pastinaaksoep.

Ingrediënten 

1 pastinaak
1 struik broccoli
1 ui
1 teen knoflook
1 scheut olijfolie
1,5 – 2 liter groentebouillon
1 theelepel paprikapoeder
cayennepeper of currypasta
peper
1 scheut witte wijn
1 ei

Bereiding
Schil de pastinaak, de ui en knoflook. Snijd deze samen met de broccoli in kleine stukjes en fruit deze in olie. Voeg dan groentebouillon, witte wijn, paprikapoeder, peper en cayennepeper of currypasta naar smaak toe. Laat dit gedurende 20 minuten sudderen. Pureer dan de soep met de staafmixer en als hij te dun is voeg dan een ei toe om te binden.