Bij het zaaien van de groenten in het voorjaar, kies ik er voor om naast “gewone” spinazie, ook Nieuw Zeelandse spinazie te kweken. Deze ontkiemt veel langzamer. Het voordeel is echter dat hij veel langer in de grond kan blijven staan zonder door te schieten. Hij steviger is bij het roerbakken en last but not least dat hij geoogst kan worden in augustus en zelfs nu ook nog volop in september.
Dit weekend komt mijn zus met haar gezin eten. Zij hebben vijf jaar in Nieuw Zeeland gewoond. Daarom maak ik een recept van Butterchicken (waar mijn nichtje gek op is) met Nieuw Zeelandse spinazie.
Ingrediënten (2 personen)
200 gram | kipdijvlees |
75 gram | (nieuw zeelandse) spinazie |
1 eetlepel | tandoorikruidenmix (recept zie elders deze site) |
1 | tomaat |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
1 eetlepel | tomatenpuree |
1 theelepel | garam masala |
1 eetlepel | (kokos)yoghurt |
plantaardige olie |
Bereiding
Snijd het kipdijvlees in kleine stukjes. Marineer het met tandoorikruidenmix, garam masala en evt. kokosyoghurt. Fruit de gesneden ui, tomaat en knoflook in olie. Voeg het kipdijvlees toe. Bak de kip gaar. Voeg tomatenpuree, spinazie en een scheut water toe. Verwarm en serveer zodra de spinazie geslonken is.