Waarin ga jij (nog) niet met jouw tijd mee?
Dit recept van champignonragout maakte mijn moeder vroeger altijd bij feestjes en partijen. Voor die tijd was dat erg vooruitstrevend. Mijn vader memoreerde haar vernieuwende kookstijl de afgelopen week nog. Destijds realiseerde ik me dat niet echt en zette me er misschien zelfs wel wat tegen af. Nu kan ik zeggen dat ik het dan toch van niemand vreemd heb. Dank je wel mam, ik ben je daar zeer erkentelijk voor.
Ingrediënten (3 personen)
1 bakje | champignons |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
2 theelepels | slakkenboterkruiden |
1 theelepel | paprikapoeder |
peper | |
zout | |
1 eetlepel | bieslook |
1 scheut | cognac |
1 scheut | sojamelk |
1 scheut | plantaardige olie |
Bereiding
Snijd ui en de knoflook in stukje. Fruit deze in olie. Voeg de in schijfjes gesneden champignons toe. Bak kort mee, Kruid dan met slakkenboterkruiden, paprikapoeder, peper, zout en bieslook. Blus af met cognac en sojamelk. Laat nog even op een zacht vuurtje doorwarmen.