Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje

Dadelbrownies (suikervrij)

dadelbrownie

Deze dadelbrownies zijn verrassend lekker en leuk om te maken. Het was een van mijn eerste ervaringen dat suikervrij gebak toch ook echt heel lekker kan zijn. Voor het bakproces van deze brownies heb je geen oven nodig, maar wel een koelkast. Let op dat dadelbrownies machtig zijn, dus je hebt maar een klein stukje nodig voor de lekkere trek. Voor een grotere schaal, kan het recept met 3 of 4 vermenigvuldigd worden. De dadelbrownies kunnen goed ingevroren worden en blijven in de koelkast ook langere tijd goed.

Ingrediënten

50 gram blanke hazelnoten
125 gram ontpitte dadels
1 eetlepel cacaopoeder (rauw)
1,5 eetlepel kokosrasp
0,5 eetlepel rozijnen (optioneel)
1 eetlepel kokosolie

Bereidingswijze
Gooi de hazelnoten in een blender of mix het in een kom met een staafmixer. Ontpit de dadels en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de dadels, cacaopoeder en kokosrasp toe en mix in de keukenmachine of met de staafmixer tot er een egale massa ontstaat. Verwarm een eetlepel kokosolie voeg deze bij het brownie mengsel en roer goed. Schep het brownie mengsel in een schaal of afgesloten bak. De massa eventueel nog wat aandrukken met de achterkant van een lepel. Plaats de schaal in de koelkast en laat deze minstens 2 uur hard worden. Bestrooi de brownies met geraspte kokos en snijdt deze in vierkante stukken.
Wil je de brownies wat zoeter, voeg dan wat rozijnen toe alvorens je de ingrediënten met de staafmixer verkleint.