Bijgerechten, Diner, Glutenvrij, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch, Voorgerecht

Gevulde courgettebloemen

Welke kracht ontleen jij aan jouw lievelingsbloem?

Ingrediënten Gevulde courgettebloemen
8 courgettebloemen
1 teentje knoflook
8 schijfjes courgette
50 gram zachte geitenkaas
1 ei
2 theelepels pesto
1 theelepel paprikapoeder
0,5 eetlepel groene kruiden (bieslook, peterselie, dille, munt of basilicum)
plantaardige olie
peper
Bereiding
Fruit in een beetje olie de fijngesneden knoflook en courgette. Laat kort even afkoelen. Meng deze vervolgens met de geitenkaas, ei, paprikapoeder, groene kruiden, pesto en peper. Verwijder voorzichtig de stampers uit de courgettebloemen. Vul de bloemen met het courgette-ei-kaasmengsel. Leg de bloemen op een bakplaat die voorzien is van bakpapier. Verwarm en gaar de courgettebloemen in de oven gedurende 15-20 minuten op 150-175 graden.