Op wat voor gebied kunnen ze jou knollen voor citroenen verkopen?
Ingrediënten Gratin van spruitjes, witlof, knolselderij en pastinaak (2 personen)
150 gram | spruitjes |
1 struikje | witlof |
1 plak | knolselderij |
1 | pastinaak |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
0,25 | paprika |
10 | champignons |
100 gram | geitenkaas (zacht) |
8 | walnoten |
1 | ei |
100 ml | plantaardige melk |
0,5 eetlepel | nootmuskaat |
0,5 eetlepel | paprikapoeder |
plantaardige olie |
Bereiding
Maak de spruitjes schoon en halveer. Snijd de witlof in stukjes. Kook deze 2-3 minuten en laat uitlekken. Schil de pastinaak en knolselderij en snijd die in dunne plakjes/stukjes/reepjes. Kook deze ook 2-3 minuten en laat uitlekken. Fruit in een pan de ui, knoflook en laat de paprika kort meebakken. Leg de spruit en witlof onder in een ovenschaal en bestrooi met paprikapoeder en nootmuskaat. Leg daarboven op de uien, knoflook, paprika en in plakjes gesneden champignon. Dek af met de plakjes knolselderij en pastinaak. Meng in een kom de ei, plantaardige melk en geitenkaas. Giet dit over het gerecht. Garneer met walnoten. Zet de schotel voor 20-30 minuten in de oven bij 180-200 graden.