Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Groentestamppot met pijnboompitten

Wat is voor jou een goede reden om de vlag uit te steken?

Voor mij is vandaag een heugelijke dag. In het najaar van 2017 begon ik dit blog met het idee om ooit een scheurkalender te gaan maken met recepten en oneliners. Of die scheurkalender er ooit gaat komen dat waag ik te betwijfelen. Echter met dit recept van groentestamppot met pijnboompitten heb ik 365 recepten geblogd en op de Coach-Inn Facebook pagina heb ik inmiddels ruim 1500 oneliners gepubliceerd. Wat mij betreft een mijlpaal waar ik graag even bij stil sta. En naar verwachting zullen er nog vele oneliners en recepten volgen. Een vreugdevolle dag toegewenst.

Ingrediënten groentestamppot met pijnboompitten
1 zoete aardappel (oranje of paars)
0,2 knolselderij
5 roosjes broccoli
100 gram raapstelen, andijvie of spinazie
1 ui
0,5 puntpaprika
0,5 spaanse peper
2 eetlepels pijnboompitten
1 scheut plantaardige melk
peper
paprikapoeder
nootmuskaat
zeekraalzilt of zout
Bereiding
Schil de zoete aardappel, ui en knolselderij en snijd in kleine stukjes. Doe die samen met de broccoliroosjes in een pan met kokend water en kook die in ca. 10 minuten gaar. Maak hier een puree van. Als hij te droog is voeg dan evt. een scheut plantaardige melk toe. Rooster de pijnboompitten. Snijd de puntpaprika en peper in kleine stukjes. Roer de pijnboompitten, puntpaprika, spaanse peper en andijvie, raapstelen of andijvie door de puree. Warm het gerecht op en kruid met paprikapoeder, peper en nootmuskaat.