Borrelhapjes, Glutenvrij, Koemelkvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Hartige Canihuamuffins

Wat maakt jou kleurrijk?

Ingrediënten hartige Canihuamuffins (ca. 12 muffins)
250 gram canihua (gekookt)
1 rode ui
1 teentje knoflook
0,5 rode paprika
5 zongedroogde tomaten
0,5 Spaanse peper
2 eieren
50 gram boekweitmeel
10 groene olijven
60 gram pompoenpitten en/of zonnebloempitten (gemalen)
2 eetlepels zeewier/zeekraal
2 eetlepels edelgist
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels groene kruiden (rozemarijn, tijm, oregano, bieslook)
peper
tapenade of spread – optioneel (zie recepten elders deze site)
Bereiding
Meng de canihua, gesneden ui, knoflook, zongedroogde tomaat, paprika, olijf, spaanse peper, groene kruiden, boekweitmeel, paprikapoeder, edelgist, zeewier, gemalen zonnebloem en/of pompoenpitten. Kluts de eieren en voeg die toe. Doe het deeg in muffinvormpjes (deze hoeven niet helemaal vol). Bak de muffins in ca. 30 minuten op 150 graden in de oven gaar.

Je kunt de muffins garneren met een geitenkaasspread, pesto, tomaat en/of olijftapenade