Ingrediënten hartige Canihuamuffins (ca. 12 muffins)
250 gram | canihua (gekookt) |
1 | rode ui |
1 teentje | knoflook |
0,5 | rode paprika |
5 | zongedroogde tomaten |
0,5 | Spaanse peper |
2 | eieren |
50 gram | boekweitmeel |
10 | groene olijven |
60 gram | pompoenpitten en/of zonnebloempitten (gemalen) |
2 eetlepels | zeewier/zeekraal |
2 eetlepels | edelgist |
1 theelepel | paprikapoeder |
2 eetlepels | groene kruiden (rozemarijn, tijm, oregano, bieslook) |
peper | |
tapenade of spread – optioneel (zie recepten elders deze site) |
Meng de canihua, gesneden ui, knoflook, zongedroogde tomaat, paprika, olijf, spaanse peper, groene kruiden, boekweitmeel, paprikapoeder, edelgist, zeewier, gemalen zonnebloem en/of pompoenpitten. Kluts de eieren en voeg die toe. Doe het deeg in muffinvormpjes (deze hoeven niet helemaal vol). Bak de muffins in ca. 30 minuten op 150 graden in de oven gaar.
Je kunt de muffins garneren met een geitenkaasspread, pesto, tomaat en/of olijftapenade