Ingrediënten
0,5 | ui |
0,5 | courgette |
0,25 | winterwortel |
0,5 | pastinaak |
5 | champignons |
0,5 | aubergine |
2 | tomaten |
0,5 | paprika |
10 | olijven |
3 takjes | groene kruiden (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano) |
1 teentje | knoflook |
peper | |
zout | |
1 eetlepel | edelgist |
1 scheut | witte wijn |
1 theelepel | paprikapoeder |
olijfolie |
Snijd de courgette, aubergine, tomaat, pastinaak, ui, wortel, paprika in plakjes/reepjes. Drapeer die in een rondje in de dutch oven. Leg de champignons en olijven in het midden of er bovenop. Kruid met peper, zout, edelgist en uitgeperste knoflook. Leg de takjes met kruiden op de groenten. Besprenkel met witte wijn en olijfolie. Zet de Dutch Oven in/op het vuur. Gaar de groenten in ca. 10-15 minuten. Controleer tussentijds of er voldoende vocht bij de groenten aanwezig is. Voeg eventueel wat water toe.