Coach-Gourmet, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Salades, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Aangeklede Bloemkoolcouscous

Couscous zijn een uit tarwegries bestaande deegbolletjes, die hun origine kennen in het Noorden van Afrika. Deze bloemkoolcouscous is een goed alternatief voor hen die koolhydraatarm en/of geen tarwe willen eten. Je kunt de couscous warm of koud serveren. Ik maak er zelf graag nog wat bij. Denk bijvoorbeeld aan ratatouille of gewokte spinazie. In dit recept koos ik voor merquezeworstjes en champignons.

Ingrediënten (2 personen)

1/4 bloemkool
1 wortel
1/4 rode paprika
1/2 ui
1 lente-ui
2 theelepels pesto
1/2 theelepel kerriepoeder
naar smaak peper
naar smaak zout
1 scheut olijfolie
1 takje munt
2 merquezeworstjes (optioneel)
10 olijven (optioneel)
8 champignons (optioneel)
2 eetlepels pijnboompitten

Bereiding
Maal de bloemkool in een keukenmachine tot couscous formaat. Voor een wat zachtere couscous, kan deze gedurende 1 minuut gekookt worden, maar het hoeft niet. Rasp de wortel. Snijd de rode paprika, ui en lente-ui fijn. Voeg deze samen met de wortel, lente-ui, basilicum, kerriepoeder, peper, zout en olijfolie toe. Roer goed. Rooster de pijnboompitten en leg die samen met de gehakte munt bovenop de couscous.

Als je de couscous wil combineren met wat warms dan kun je de merquezeworstjes bakken. Voeg als deze bijna gaar zijn de olijven en met peper en zout gekruide champignons toe. Leg dit alles bovenop de couscous.