Wat ervaar jij als pittig in jouw karakter?
Ma Po Tofu is een gerecht afkomstig uit de Chinese keuken. Om specifieker te zijn; het is een recept uit de Szechuan Keuken. En voor diegene die dat nog niets wisten; de Szechuan keuken kent op zijn minst gezegd een pittig karakter. Lekker als je er tegen kunt en af te raden voor diegene die het liever wat neutraal van smaak houden.
Ingrediënten (2 personen)
400 gram | tahoe |
150 gram | gehakt |
0,5 | rode paprika |
0,25 | aubergine |
5 | cherrytomaten |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
2 | lente uien |
1 scheut | sojasaus |
1 scheut | sesamolie |
1 eetlepel | tomatenpuree |
1 theelepel | hoisinsaus |
1 eetlepel | (black) bean sauce of miso |
1 theelepel | 5-spicemix |
1 theelepel | gedroogde chilipeper |
plantaardige olie |
Bereiding
Snijd de tahoe, rode paprika, aubergine, cherrytomaten, ui, knoflook en lente-ui in kleine stukjes. Wok eerst de tahoe, gehakt, ui en knoflook en voeg dan de aubergine, cherrytomaten en lente- ui toe. Kruid dan het gerecht met sesamolie, tomatenpuree, hoisinsaus, bean sauce, 5-spicemix, gedroogde chilipeper en een scheutje water.