Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Salades, Suikervrij, Tarwevrij

Gegrilde paprika – tomaat – speksalade

paprika spek salade

Tijdens de training “Energiewerk-Inn-Systemen” gister zijn we druk bezig met het doorbreken van patronen met behulp van opstellingen. Mede aan de hand van mijn eigen proces – ik kwam weer een hele nieuwe laag met saboterende en ook onjuiste overtuigingen tegen bij het afbreken van een hardnekkig deel van mijn overlevingsmechanisme – werd duidelijk hoe spiraalvormig het proces van patronen doorbreken is. Denk dus niet als je weer een nieuwe omgang tegenkomt dat je alweer op eenzelfde punt staat. Het is namelijk niet waar, je bent in je proces een laagje dieper gekomen. En hoeveel omgangen het proces kent, dat is helaas vooraf niet duidelijk. En zo zat ik inzichtgevend te mijmeren bij het maken van deze paprika-spek salade voor de tweede trainingsdag. Een welkome ochtendmeditatie.

Ingrediënten (4 personen)

75 gram rucola
2 tomaten
2 puntpaprika’s
2 stengels bleekselderij
2 bosuitjes
75 gram feta
100 gram ontbijtspek
10 olijven
10 walnoten
1 theelepel dille
1 theelepel sumac (verkrijgbaar bij Turkse en Marokaanse winkels

Bereidingswijze
Halveer de plakjes spek en bak ze in een koekenpan bruin. Verwijder de pitjes van de puntpaprika en snijd in grovere reepjes. Bak deze kort in de grillpan. Snijd de bleekselderij, bosui, tomaat, feta en olijven in kleinere stukjes. Doe alle ingrediënten in een slakom en garneer met walnoten, dille en sumac.

paprika spek salade