Diner, Energieoefeningen, Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij

Paksoi wokschotel

paksoi wokschotel

Een heel gelukkig, gezond en voedend 2018 toegewenst!

Op de eerste dag van het nieuwe jaar doe ik altijd een tarotjaarlegging. Een manier om een inkijkje in jouw jaar te krijgen. Pak daarvoor een tarotspel of een ander kaartendeck. Trek 12 kaarten. De eerste is voor januari, de tweede voor februari en ga zo door tot de 12e kaart voor december. Draai een voor een de kaarten om en associeer waar deze kaart voor jou voor staat. Eventueel kun je daar wat aantekeningen bij maken. Veel plezier!

Paksoi is een uit Azië afkomstige groente. Het is een van de meest gezonde groentes, omdat het rijk is aan calcium, ijzer, vitamine A, B, C. Het is zeer geschikt om te roerbakken. Zorg dat je bij de bereiding de groenten nog een beetje knapperig houdt, dan blijven de voedingswaarden behouden. Deze paksoi wokschotel is zeer geschikt om bij te komen na een avondje doorhalen.

Ingrediënten (2 personen)

 1 struik  paksoi
 2  speklapjes (optioneel)
 150 gram  tahoe
 0,5  rode paprika
 0,5  spaanse peper
 1  rode ui
 1 teentje  knoflook
 1  bosui
 1 scheut  oestersaus
 1 theelepel  groene currypasta
 1 eetlepel  kokosolie

Bereiding
Snijd de speklapjes, tahoe, paksoi, rode paprika, rode ui, spaanse peper, knoflook en bosui in kleine stukjes. Wok in de kokosolie op hoog vuur de speklapjes, tahoe, rode paprika, rode ui, spaanse peper en knoflook. Vlak voordat alles gaar is, voeg je de bosui, paksoi, oestersaus en groene currypasta toe. Nog even kort meewokken. Zorg dat de paksoi knapperig blijft.