Gister gaf ik een training. Voor die tijd controleerde ik het broodbeleg in de koelkast. Hoewel er nog roomboter genoeg was, realiseerde ik me dat een van de deelnemers geen koemelk mocht. Of we het met de aanwezige plantaardige boter zouden redden dat vroeg ik me af. Dus toch nog even naar de winkel. Uiteindelijk kocht ik van alles dat ik eigenlijk niet echt nodig had, maar vergat de boter. Lekker handig dus… Toen ik tegen mijn vriendin zei dat ik die de volgende morgen, vlak voor de training nog wel even zou gaan halen, opperde zij om deze zelf te maken. Nooit bedacht dat zelf boter maken een succes zou kunnen worden. We kozen voor een mengeling van een paar recepten op internet. Door de deelnemers werd deze boter gelukkig ook goedgekeurd :-).
Ingrediënten Plantaardige boter
3 eetlepels | olijfolie extra vierge |
2 eetlepels | kokosolie |
0,25 theelepel | mosterdpoeder |
1 scheutje | ongezoete amandelmelk |
zout naar smaak | |
1 theelepel | limoensap |
Doe de olijfolie, gesmolten kokosolie, zout, mosterdpoeder en amandelmelk in een blender. Mix tot een gladde massa. Doe de boter in een schaaltje. Plaats het schaaltje in de koelkast tot de boter smeerbaar is.