
Ingrediënten salade van peultjes, venkel en mungbonen
0,5 | venkel |
handje | peultjes |
0,25 | komkommer |
50 gram | mungbonen |
1 rode | ui |
blaadjes basilicum of munt | |
sla (in dit geval eikenbladsla en bindsla | |
3 | wortels |
2 eetlepels | pijnboompitten |
handje | eetbare bloemen |
1 | augurk |
olijfolie | |
scheutje | sojasaus |
peper | |
zout | |
sumak | |
2 eetlepels | citroensap |
feta (optioneel) |
Rooster de pijnboompitten. Kook de mungbonen volgens het voorschrift. Haal de draadjes van de peulen af en blancheer deze zodat ze nog knapperig blijven. Snijd de sla, komkommer, ui, venkel, augurk, wortel, munt of basilicum in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten samen met de olijfolie, peper, zout, sojasaus, citroensap en sumak door elkaar. Decoreer met eetbare bloemen.