Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Reflectievraag, Salades, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Salade van peultjes, venkel en mungbonen

Waar sla jij een slaatje uit?

Ingrediënten salade van peultjes, venkel en mungbonen
0,5 venkel
handje peultjes
0,25 komkommer
50 gram mungbonen
1 rode ui
blaadjes basilicum of munt
sla (in dit geval eikenbladsla en bindsla
3 wortels
2 eetlepels pijnboompitten
handje eetbare bloemen
1 augurk
olijfolie
scheutje sojasaus
peper
zout
sumak
2 eetlepels citroensap
feta (optioneel)
Bereiding
Rooster de pijnboompitten. Kook de mungbonen volgens het voorschrift. Haal de draadjes van de peulen af en blancheer deze zodat ze nog knapperig blijven. Snijd de sla, komkommer, ui, venkel, augurk, wortel, munt of basilicum in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten samen met de olijfolie, peper, zout, sojasaus, citroensap en sumak door elkaar. Decoreer met eetbare bloemen.