Bijgerechten, Diner, Glutenvrij, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Zoete Aardappelgratin

Wat heb jij ervaren als een zoethoudertje?

Ingrediënten Zoete Aardappelgratin
500 gram zoete aardappels
150 ml. slagroom
50 gram geitenkaas geraspt
2 eetlepels pesto
1 teentje knoflook
paprikapoeder
peper
zout
olijfolie
Bereiding
Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes. Zet de zoete aardappel in rijtjes in een ingevette ovenschaal. Meng in een kom pesto, slagroom, fijngehakte knoflook, geraspte geitenkaas, peper, zout, tijm, paprikapoeder. Giet dit mengsel over de zoete aardappelschijfjes. Plaats de zoete aardappel gratin gedurende 20 minuten onder aluminiumfolie in de oven bij 200 graden. Verwijder het aluminiumfolie en gaar de aardappelgratin nog eens 20 minuten in de oven.