Wanneer voelde jij je de pisang?
Appel-Bananen-Brood kan goed door voor cake, maar is ook een voedzaam tussendoortje. Je kunt het goed invriezen. Het is in dat geval handig om er plakjes van te snijden, zodat je het per portie uit de vriezer kunt halen.
Ingrediënten
1 | banaan |
2 | appels |
80 gram | quinoavlokken |
80 gram | havermout |
4 | eieren |
1 theelepel | bakpoeder |
60 gram | rozijnen |
30 gram | noten (amandel, hazelnoot, walnoot) |
75 ml | amandelmelk |
1 theelepel | kaneel |
1 eetlepel | geraspte citroenschil |
Bereiding
Maal de havermout tot meel. Prak te banaan. Hak de noten. Doe dit alles in een mengkom. Voeg quinoavlokken, eieren, bakpoeder, amandelmelk, kaneel en citroenrasp toe. Meng tot een glad beslag. Voeg dan de rozijnen de in klein gesneden appelstukjes toe. Meng goed. Doe bakpapier in een cakeblik. Breng daar het beslag in over. Bak het brood af in 45 minuten op 180 graden.