Bereidingswijzen, Notenvrij, Soep, Suikervrij, Tarwevrij

Aspergesoep

Aspergesoep is voor mij een vanzelfsprekendheid om te maken als ik asperges gegeten heb. Ik houd nl. bijna altijd wel een paar asperges over. En van de schillen kun je een heerlijke bouillon maken.

Ingrediënten (2 personen)

 schillen van  asperges
 2  asperges
 30 gram  speltbloem
 30 gram  roomboter
 1  ei
 1 eetlepel  groene kruiden (bijvoorbeeld peterselie, kervel, bieslook)
 groentebouillonblokjes
 1 scheut  witte wijn
 1 theelepel  paprikapoeder
 0,5 theelepel  nootmuskaat
 peper
 zout

Bereiding
Trek van de schillen van asperges een groentebouillon. Voeg groentebouillonblokjes toe. Smelt in een pan de roomboter. Voeg speltbloem toe en maak een roux. Voor de gezeefde groentebouillon en witte wijn toe en breng aan de kook. Kluts een ei en voeg dat onder goed roeren toe. Kruid de soep met in kleine stukjes gesneden groene kruiden, paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout. Snijd de (gare) asperges in kleine stukjes en doe die ook bij de soep.