Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koolhydraat-arm, Lunch, Ontbijt, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Avocado-eisalade

avocado-eisalade

Avocado’s zijn heel gezond. Ze hebben goede voedingswaarden en bevatten gezonde vetten. Ze dragen bij aan het verbeteren van het gezichtsvermogen, verlagen het cholesterolgehalte en hebben een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel. Daarnaast bevatten zij veel anti-oxidanten, die ontstekingsremmend werken. Ook is het een voordeel dat het hongergevoel wegnemen. Dat is toch wel erg prettig als je aan het diëten bent. Voor mij is het een groente of is het fruit, dat ik in elk geval bijna altijd wel in de koelkast heb liggen voor in een salade, de guacamole of een avocado-eisalade. Deze laatste is ook een prima en voedzaam ontbijtje.

Ingrediënten (1 persoon)

 1  avocado
 2  eieren
 1 theelepel  pesto
 1  bosui
 1 snufje  sumac
 1 snufje  paprikapoeder
 1 eetlepel  pijnboompitten
 peper
 zout
 1 theelepel  citroensap

Bereiding
Kook de eieren. Snijd de avocado, eieren en bosui in stukjes. Meng deze samen met de sumac, paprikapoeder, pijnboompitten, pesto, peper, zout en citroensap door elkaar. Eventueel kun je het nog een beetje prakken.