Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Witlof met hoisinsaus

Ben je een witlofmens dan houd je van bitter en van zoet. Soms lijkt dat tegenstrijdig, maar het zijn ook eigenschappen die goed samen kunnen. Er bestaat een brede interesse om de verschillende kanten van het leven te leren kennen. Dit pad wordt met nieuwsgierigheid betreden en alle facetten en lagen worden onderzocht. Dit opent iemands ogen waardoor hij meer en meer het leven aanneemt en er ook midden in gaat staan.

Dit doet me denken aan het mooie nummer “Heb het leven lief” wat oorspronkelijk van Liesbeth List is en prachtig is uitgevoerd door Elske DeWall.

Deze witlof met hoisinsaus is een heerlijke groentegerecht met een oosters tintje. De hoisinsaus kan je kant en klaar kopen bij een toko, maar is ook heel makkelijk zelf te maken. Het recept is te vinden op de blog van gister.

Ingrediënten (2 personen)

 1  ui
 2 struikjes  witlof
 1 teentje  knoflook
 1  bosui
 10  champignons
 1  tomaat
 0,5  spaanse peper
 0,5  rode paprika
 2 eetlepels  hoisinsaus
 1 eetlepel  sesamzaad
 1 cm  gember (vers)
 plantaardige olie

Bereiding
Snijd de ui, knoflook, tomaat, gember en spaanse peper in kleine stukjes en fruit die in olie in een wok. Halveer de witlof en snijd het hart eruit. Haal dan de bladeren los. Snijd de rode paprika in reepjes, de champignons in plakjes en de bosui in ringetjes. Voeg witlof, paprika, champignons en bosui toe en wok die op hoog vuur even mee. Maak het gerecht af door de hoisinsaus en sesamzaad toe te voegen en die nog even mee te wokken.