Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Ontbijt, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Bananenpannenkoek

In welk geval heb jij meegemaakt dat een ogenschijnlijke mislukking, later eigenlijk een succes bleek te zijn?

Bananenpannenkoeken zijn een goed alternatief voor brood. Ze zijn voedzaam en met wat lijnzaad erdoor prikkel je jouw darmen ook nog extra voor een gezonde stoelgang.

Ingrediënten (2 pannenkoeken)

 1  banaan
 0,25  appel
 1 groot  ei (of 2 kleine)
 1 plakje  gember
 1 eetlepel  kokos
 1 eetlepel  lijnzaad
 plantaardige olie

Bereiding
Meng in een kom de banaan, appel, ei, gember, kokos en lijnzaad. Verwarm in een koekenpan de plantaardige olie. Giet er een dun laagje beslag in. Bak de pannenkoek aan beide kanten bruin.

NB. Het omdraaien is een uitdaging (dat kun je zien op de foto), omdat de pannenkoek snel scheurt. Het beste resultaat wordt bereikt als je de pannenkoeken niet te groot maakt en lang door bakt voordat je ze omkeert.