Bijgerechten, Borrelhapjes, Glutenvrij, Koemelkvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje, Veganistisch, Vegetarisch

Gekruide pitten en zaden

Waarin zou jij wel wat meer pit willen hebben?

Gekruide pitten en zaden is een leuk borrelhapje of een lekker bijgerecht. Je kunt het ook gebruiken om salades mee aan te kleden.

Ingrediënten 

 2 eetlepels  zonnebloempitten
 2 eetlepels  pompoenpitten
 1 eetlepel  sesamzaad
 0,5 eetlepel  kokosolie
 1 theelepel  masala kerriepoeder
 1 theelepel  paprikapoeder
 1 theelepel  wasabipasta
 0,5 theelepel  cayennepeper

Bereiding
Smelt de kokosolie in een pannetje. Roer hier de kerriepoeder, paprikapoeder, wasabipasta en cayennepeper doorheen. Voeg de zonnebloempitten, pompoenpitten en het sesamzaad toe en meng goed. Leg in een ovenschaaltje een stuk bakpapier. Zet de pitten en zaden voor 25 minuten in de oven op 180-200 graden. Roer halverwege de baktijd het gerecht even door elkaar.