Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Lunch, Notenvrij, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch, Voorgerecht

Bloemkool Pompoensoep

Nog een paar dagen en de Heilige Nachten beginnen weer. Ik kijk er naar uit. Twaalf nachten lang bewust dromen en twaalf ochtenden de energie van 2019 tekenen. Van 25 op 26 december staat voor januari, 26 op 27 december voor februari…. En dat gaat door tot de ochtend van Drie Koningen op 6 januari waarop informatie verkregen wordt over december 2019. Ik vind het fijn om door dagelijks te schrijven en te tekenen zo op een bewuste manier 2019 in te stappen.

Leg je tekenmaterialen en dagboek maar vast klaar. Ik wens je een mooie, rijke, reflectieve periode toe!

Ingrediënten Bloemkool Pompoensoep
1 kleine pompoen
0,5 bloemkool
1 ui
1 kleine appel
2 cm gember
1 mandarijn
2 theelepels sambal
1 theelepel paprikapoeder
0,5 eetlepel tijmblad
1,5-2 liter groentenbouillon
peper
Bereiding
Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Verklein de pompoen tot er kleine stukken over zijn. Doe deze samen met de bloemkoolroosjes, ui, appelstukjes, mandarijnpartjes, gember, tijm, bouillon, paprikapoeder, sambal en peper in een pan. Breng het geheel aan de kook en laat sudderen tot alle groenten gaar zijn. Pureer de soep.