Koek en Gebak, Koemelkvrij, Ontbijt, Tarwevrij, Tussendoortje, Veganistisch, Vegetarisch

Bosbessen Aardbeien Ontbijttaartje met munt

Eet ontbijt als een koning, lunch als een prins en dineer als een arme

Dit spreekwoord kwam ik tegen. Het is een voedingsadvies, gericht op het uitgangspunt dat het lichaam het best overweg kan met koolhydraten in de ochtend en eigenlijk in de avond het meest moeite met verteren heeft. Persoonlijk denk ik dat dit voor veel mensen geldt. Maar ik hoor ook steeds meer mensen die het beste gedijen bij alleen maar eten tussen 15.00 en 20.00 uur. Mijn advies: vraag aan jouw lichaam wat het nodig heeft. Jij weet het beste wat goed voor je is….

Dit bosbessen aardbeien ontbijttaartje met munt is een voorbeeld van een feestelijk ontbijt. Het kost wat meer tijd om het te bereiden, maar dan heb je ook wel wat moois en lekkers op tafel gezet. Wat mij betreft passend zo op Eerste Pinksterdag.

Ingrediënten (1 personen)

 30 gram  havermout
 30 gram  amandelmeel
 30 gram  quinoavlokken
 1 eetlepel  kokosolie
 1 eetlepel  honing (optioneel)
 1 scheut  vanillieextract
 1 theelepel  gemberpoeder
 5  aardbeien
 1 handje  blauwe bessen
 2 eetlepels  kokoscream
 1 takje  munt

Bereiding
Meng in een kom de havermout, amandelmeel, quinovlokken, kokosolie, honing, vanille-extract en gemberpoeder tot een korrelig deeg. Doe dit deeg in een ovenschaaltje en druk het met de achterkant van een lepel plat. Zet deze bodem voor ca. 20 minuten op 180 graden in de oven. Smeer dan de kokoscream op de krokante bodem en plaats deze nog voor 10 minuten in de oven. Snijd de aardbeien in stukjes. Leg die samen met de blauwe bessen op de gare bodem en garneer met muntblaadjes.