Borrelhapjes, Broodbeleg, Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Tussendoortje, Veganistisch, Vegetarisch

Pittige Tomaat Avocado Humus

tomaatavocadohumus

Wil je meer op het pad terecht komen waar je voor gekomen bent? Zet dan voor jezelf eens drie talenten van jou op een rijtje. Verbind ze in gedachten met elkaar. Dit kan in een visualisatie of in een intuïtieve tekening. Misschien komt er een metafoor, een beeld, een symbool, een gevoel of een geluid in je op. Ga dan met je aandacht naar binnen. Nodig de verborgen talenten of dat wat daar symbool voor staat uit om innerlijk een beweging de toekomst in te maken. Volg deze innerlijke beweging een kwartier lang zonder er met je hoofd tussen te komen. Laat de energie zijn gang gaan. Maak dan voor jezelf wat aantekeningen of breng jouw ervaringen tot uitdrukking in een tekening.

Deze pittige tomaat avocado humus is weer eens een wat andere variant op de vele mogelijkheden humusrecepten die er zijn. Het is een kwestie van alle ingrediënten in de keukenmachine en klaar is kees. Lekker voor op brood of bij de borrel. Heb je teveel gemaakt, geen probleem. Je kunt humus goed invriezen.

Ingrediënten 

 400 gram  kikkererwten
 1  avocado
 4  zongedroogde tomaten
 1  bosui
 1 theelepel  pesto
 1 eetlepel  sesamzaad
 1 theelepel  sambal
 0,5 theelepel  paprikapoeder
 0,5 theelepel  komijnpoeder
 peper
 zout
 1 scheut  olijfolie

Bereiding
Schil de avocado en verwijder de pit. Doe deze samen met de uitgelekte kikkererwten, zongedroogde tomaten, bosui, pesto, sesamzaad, sambal, paprikapoeder, komijnpoeder, peper, zout en olijfolie in een keukenmachine en pureer tot een gladde massa.