Van wat voor eten krijg jij het warm?
Ik heb af en toe enorme behoefte aan powervoer. Dan is er zo’n motto van “hoe heter hoe beter”. Nou is er niet veel nodig dat ik de zweetdruppels op mijn neus heb staan. Soms is de gedachte aan een spaanse peper al genoeg. Vandaag had ik weer zo’n dag dat ik echt behoefte had aan pittig. En deze koolhydraat-arme kalkoen-spinaziecurry voldeed daar uitermate goed aan.
Ingrediënten (1 persoon)
150 gram | kalkoenfilet |
0,25 | courgette |
0,25 | gele paprika |
100 gram | spinazie |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
1 cm | gember (vers) |
1 | tomaat |
3 | champignons |
1 eetlepel | tomatenpuree |
1 theelepel | rode currypasta |
1 scheutje | rode wijn |
2 eetlepels | kokoscream |
kokosolie | |
peper | |
zout |
Bereiding
Snijd de kalkoenfilet, paprika, gember, courgette, champignons, ui, knoflook, tomaat in kleine stukjes. Fruit de ui, knoflook, gember en tomaat in kokosolie. Voeg kalkoenfilet, paprika, courgette, tomatenpuree, champignons en rode currypasta toe. Roerbak die kort mee, zodat de kalkoenfilet gaar is en er ook nog beet is. Maak af met rode wijn, kokoscream en eventueel peper en zout.