Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij

Verwarmende Kalkoen-Spinaziecurry

kalkoen spinazie curry

Van wat voor eten krijg jij het warm?

Ik heb af en toe enorme behoefte aan powervoer. Dan is er zo’n motto van “hoe heter hoe beter”. Nou is er niet veel nodig dat ik de zweetdruppels op mijn neus heb staan. Soms is de gedachte aan een spaanse peper al genoeg. Vandaag had ik weer zo’n dag dat ik echt behoefte had aan pittig. En deze koolhydraat-arme kalkoen-spinaziecurry voldeed daar uitermate goed aan.

Ingrediënten (1 persoon)

 150 gram  kalkoenfilet
 0,25  courgette
 0,25  gele paprika
 100 gram  spinazie
 1  ui
 1 teentje  knoflook
 1 cm  gember (vers)
 1  tomaat
 3  champignons
 1 eetlepel  tomatenpuree
 1 theelepel  rode currypasta
 1 scheutje  rode wijn
 2 eetlepels  kokoscream
 kokosolie
 peper
 zout

Bereiding
Snijd de kalkoenfilet, paprika, gember, courgette, champignons, ui, knoflook, tomaat in kleine stukjes. Fruit de ui, knoflook, gember en tomaat in kokosolie. Voeg kalkoenfilet, paprika, courgette, tomatenpuree, champignons en rode currypasta toe. Roerbak die kort mee, zodat de kalkoenfilet gaar is en er ook nog beet is. Maak af met rode wijn, kokoscream en eventueel peper en zout.