Bijgerechten, Diner, Glutenvrij, Japans, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Reflectievraag, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Chinese aubergine geglaceerd met misodressing

Waardoor of waarvoor kan jij ineens helemaal geïnspireerd zijn om full-swing in een verrassende beweging terecht te komen?

Soms heb ik het ineens op mijn heupen. Dan kom ik een ingrediënt of recept tegen van iets dat ik niet zo goed ken. Op dat moment kan ik alles uit mijn handen laten vallen en ineens een hele andere invulling aan mijn dag geven. Dat gebeurde mij gister toen ik chinese/japanse aubergines bij de Toko zag liggen. Het werd daardoor een dagje Japans koken. Heel wat anders dan het lezen van boeken, dat ik van plan was. Wees dus niet verrast als er de komende dagen nog meer Japanse recepten zullen volgen.

Ingrediënten Chinese aubergine geglaceerd met misodressing (2 personen)

2 chinese/japanse aubergines
1 eetlepel miso
1 scheut mirin
1 scheut sojasaus
1 scheut plantaardige olie
1 scheutje sesamolie
1 bosui
0,5 eetlepel sesamzaad
1 scheut sake

Bereiding
Snijd de aubergines overdwars doormidden en snijd hen als deze te lang zijn nog een keer doormidden. Maak kleine ruitvormige kerfjes in aubergine. Besmeer de aubergines rondom om met een mengsel van plantaardige olie en sesamolie. Plaats de aubergine onder grill en bak deze in ca. 10 minuten aan twee kant bruin. Maak in een pannetje een dikke saus van mirin, sojasaus, sake, miso en evt. nog de restant van het oliemengsel. Besmeer de vlakke kant van de aubergine met dit mengsel en plaats nog even onder grill. Garneer met sesamzaad en fijn gesneden bosui.